Beste upgrade van iOS 13 zit in je auto

Wat is een TT Alarm?
april 5, 2019

Beste upgrade van iOS 13 zit in je auto

De nieuwe versie van CarPlay biedt een aantal broodnodige innovaties.

Apple is van plan om iOS 13 dit najaar uit te brengen. Veel verbeteringen onder de motorkap, maar de meest dramatische revisie komt naar CarPlay.

Met Apple CarPlay – Apple’s in-car interface – kan je bepaalde apps op je iPhone tijdens het rijden blijven gebruiken. Verbind jouw iPhone met een CarPlay-geschikte radio en dan kan je “sommige” apps tijdens het rijden bedienen in een geoptimaliseerde en veilige weergave.

Vier jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd , en afgezien van het feit dat het vorig jaar de mogelijkheid kreeg om kaartapps van derden te gebruiken zoals Google maps, is het sindsdien niet echt veranderd. In iOS 13 krijgt het een grondige revisie waardoor het veel terrein wint op het vergelijkbare Android Auto-platform van Google.

De grootste upgrade is het nieuwe multifunctionele dashboard van CarPlay. Hiermee kunt u navigeren en zien wat er momenteel wordt afgespeeld. Geloof het of niet, daarvoor moest CarPlay tussen verschillende schermen schakelen. Dit nieuwe ontwerp maakt het veel gemakkelijker om alle informatie in één oogopslag te zien en dan snel je ogen te richten op de weg waar ze thuishoren.

De nieuwe donker / licht themamodi van iOS 13 zijn ook beschikbaar. De interface heeft ook updates gekregen zoals afgeronde hoeken en een vernieuwde statusbalk. Siri gedraagt ​​zich hetzelfde, maar de interface voor wanneer u met Siri spreekt en een antwoord geeft, is vereenvoudigd en leidt u niet naar een andere schermen.

Er is ook een nieuwe Agenda-app voorzien, waarmee je aanstaande afspraken kunt bekijken en een routebeschrijving kunt opvragen of deelnemers kunt bellen met één tik.

Ten slotte biedt CarPlay nu de mogelijkheid om alle apps op de telefoon te bedienen dewelke verschillen van de apps die op het scherm van de auto worden weergegeven. Voorafgaand onmogelijk, wat het voor passagiers frustrerend maakte om iets op te zoeken of te lezen op de iPhone. Nu kan men de telefoon voor elke app gebruiken en de CarPlay-sessie blijft operationeel. Helaas maakt dit het ook voor de bestuurder gemakkelijker om een bericht of e-mail te beantwoorden terwijl hij bij een stoplicht wacht, wat waarschijnlijk niet de bedoeling van Apple is 🙂