Auto-elektronica en een hittegolf

Parkeersensoren, De transformatie
mei 19, 2018
Uw auto klaar voor de winter?
oktober 19, 2018

Auto-elektronica en een hittegolf

Het kan niet op deze zomer. De weergoden doen er steeds een schepje bovenop. Leuk voor de BBQ en terrasjes, maar wat doen deze temperaturen met onze auto-elektronica en werkt ons autoalarm nog naar behoren? Hoe zit het met de veiligheids- en rijhulpsystemen zoals cruise-control, navigatie en parkeersensoren?

We kunnen jullie alvast geruststellen. De automobielelektronica-industrie hanteert hoge thermische standaarden met als gevolg dat de elektronica netjes haar werk zal blijven doen boven de 125 ° C. De blootstelling aan extreem hoge temperaturen heeft wel een invloed op de levensduur.

De zwaarst belaste auto-elektronica zijn uiteraard de uitlaatgassensoren, cilinderdruk- of verbrandingssensoren. Verwacht wordt dat de komende decennia alle systemen bestand zullen zijn tegen een brutale 200 ° C! Uw wagen zal de komende zomers en de temperatuur aldus prima overleven.